Hoofdinhoud

We dagen je uit om mee te doen met Stapril: de hele maand april 10.000 stappen per dag! Hiermee lever je niet alleen een persoonlijke prestatie, maar ook een inspanning met een groter doel: geld inzamelen voor ParkinsonNL en zo bij te dragen aan meer onderzoek.

Waarom meedoen?

Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld. Een meedogenloze ziekte die levens voorgoed ingrijpend verandert en nog niet is te genezen. Via wetenschappelijk onderzoek wil ParkinsonNL meer te weten komen om de beste zorg en behandeling voor mensen met parkinson te kunnen bieden. Het doel is niet alleen om mensen te genezen van deze ziekte, maar ook om uiteindelijk te voorkomen dat mensen parkinson krijgen. Hoewel we op dit moment parkinson nog niet kunnen voorkomen of genezen, zetten we alles op alles om de kwaliteit van zorg en leven voor mensen met parkinson te verbeteren. Lees hier meer over onze lopende onderzoeken.

Nederland Europees zitkampioen

Wist je dat de gemiddelde Nederlander (tijdens een werkdag) nu slechts 3.000 stappen per dag zet? Nederland is volgens cijfers van TNO uitgeroepen tot Europees zitkampioen. Regelmatig sporten en bewegen is goed voor de gezondheid. Wie regelmatig op een verantwoorde manier beweegt, houdt zijn of haar conditie en kracht op peil. Ook verlaagt het de kans op andere ziektebeelden, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, overgewicht en botontkalking. Bewegen heeft dus een positief effect op je gezondheid. Wandelen is ook erg goed voor mensen met parkinson. Dankzij onderzoek weten we dat bewegen bepaalde symptomen van parkinson kan verminderen.

➡ Waarom wandelen zo goed is voor mensen met parkinson

Hoe doe je mee?

Een aanmelding voor Stapril is vrij eenvoudig. Het hele stappenplan is te vinden op hun website. Nu begrijpen wij dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om 10.000 stappen te zetten. Daarom wordt speciaal dit jaar elke vorm van beweging meegerekend door middel van een omrekeningstool. Zo kan een les yoga ineens ook tellen voor stappen. Als je meedoet aan Stapril, krijg je het volgende:

  • Deelname aan deze uitdagende stappenchallenge.
  • Een eigen Stapril pagina, waar je donaties mee kan werven en waar je updates kunt plaatsen over de challenge.
  • Een toffe, interactieve stappenkalender waar je dagelijks jouw gezette stappen kunt invoeren en jouw totaal aantal gezette stappen kunt zien.
  • De hele maand april elke dag een nieuwe tip of een leuke nieuwe challenge op weg naar een gezondere leefstijl.
  • De mogelijkheid om een teampagina aan te maken en het op te nemen tegen vrienden en familie.
  • Het is leuk om een maand extra te letten op bewegen en ook nog eens geld op te halen voor een goed doel.
  • Je hele familie uitnodigen om mee te doen? Koop dan direct je tickets voor het hele gezin! De deelnamecodes ontvang je per mail.
  • Ga de competitie aan met andere deelnemers en maak kans op mooie prijzen!

Ga aan de slag met je vitaliteit en zet stappen voor ParkinsonNL. Elke stap telt!

ParkinsonNL wil zo snel mogelijk de ziekte afremmen en genezen en tegelijk de zorg verbeteren voor mensen die nú parkinson hebben. Daarom investeren we in onderzoek en innovaties die het verschil maken voor mensen met parkinson.