Hoofdinhoud

Op zaterdag 2 september 2023 stonden er maar liefst 514 fietsers klaar aan de startlijn in Valkenburg! Het was een daverend succes en er is een prachtig bedrag opgehaald. Wij willen alle deelnemers, donateurs en vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun fantastische inzet.

Over BikevoorParkinson

BikevoorParkinson is hét jaarlijkse unieke fietsevenement waar mensen met parkinson(isme), naasten, zorgverleners en iedereen die deze mensen een warm hart toedraagt samenkomen. Op de cheque stond al een prachtig bedrag, namelijk: €196.724,-

Neuroloog Bas Bloem en zijn team

Daar zijn we natuurlijk al enorm blij mee, maar de teller is uiteindelijk opgelopen tot het prachtige bedrag van €211.943,50! Nogmaals: Onze dank is groot aan alle fietsers en mensen die er waren! Ben jij nou enthousiast geworden en zou je mee willen doen aan BikevoorParkinson 2024? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Op de dag zelve is er een aftermovie gemaakt. Hieronder kan je de video bekijken:

Wat gebeurt er met het opgehaalde bedrag?

Elk jaar gaat het bedrag naar een project dat bijdraagt aan een beter leven voor mensen met parkinson en hun naasten. Dit jaar gaat het naar ‘Parkinson en vol in het leven’. Steeds vaker treft parkinson mensen die vol in het leven staan. Speciaal voor hen werd dit jaar gefietst voor een online informatie- en ontmoetingsplatform op de website van de Parkinson Vereniging. Op het platform kan iedereen terecht voor begrijpelijke, relevante informatie over thema’s als kinderen, sporten, seksualiteit en meer.

ParkinsonNL is onafhankelijk, eerlijk en open, en werft fondsen voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovaties willen wij de ziekte van Parkinson stoppen. Zodat ieder mens zo goed mogelijk kan leven. Uiteindelijk gaan we voor een wereld zonder parkinson.